Κανάρη: Στόχος του Υπ. Υγείας είναι να ελαχιστοποιηθεί η απόσταση μεταξύ ΟΚΥπΥ και συντεχνιών


«Οι συντεχνίες επιθυμούν τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσα από μια συλλογική σύμβαση, είναι ευέλικτες προς συζήτηση για σημεία που έχουν τεθεί και δεν είναι αρνητικές στο θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων για σκοπούς ανέλιξης».

«Στόχος μου είναι να βρεθεί κοινό έδαφος ανάμεσα στις δύο πλευρές, να γίνει σωστή διαπραγμάτευση και να βρεθεί λύση στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και δύο χρόνια».

Αυτό επεσήμανε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα, με τις συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας, πρόσθεσε, είναι να ελαχιστοποιηθεί η απόσταση μεταξύ του ΟΚΥπΥ και των συντεχνιών.

Το αίτημα των συντεχνιών για συλλογική σύμβαση, ανέφερε, είναι θεμιτό και θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες, καθώς στόχος μας είναι η εξεύρεση λύσης.

Αυτό που λέχθηκε σήμερα από τις συντεχνίες, σημείωσε η Δρ Κανάρη, είναι πως επιθυμούν τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσα από μια συλλογική σύμβαση, ότι είναι ευέλικτες προς συζήτηση για σημεία που έχουν τεθεί και πως δεν είναι αρνητικές στο θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων για σκοπούς ανέλιξης.

«Σκοπός μου είναι να δω πολύ σύντομα και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ για να μπορέσουμε να δώσουμε μια λύση. Ευελπιστώ σε μια κοινή συνάντηση των δύο πλευρών την ερχόμενη εβδομάδα, στην παρουσία μου. Θα προσπαθήσουμε μέσα από το διάλογο να εξεύρουμε μια κοινή συνισταμένη και να αποτρέψουμε επέκταση των απεργιακών μέτρων» σημείωσε η κα υπουργός.

Πρώτιστο μέλημα μας, κατέληξε, είναι να μην έχουμε απεργίες στα δημόσια νοσηλευτήρια, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











593