Κανάρη: Ιστορική μέρα για τον ιατρικό κόσμο της Κύπρου


Έναρξη εξειδικευμένων παιδιατρικών επεμβάσεων στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Ιστορική για τον ιατρικό κόσμο της Κύπρου, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, με την ευκαιρία της έναρξης εξειδικευμένων παιδιατρικών επεμβάσεων

«Για 42 ολόκληρα χρόνια οι επεμβάσεις από τους ιατρούς των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners, με την ανεκτίμητη βοήθεια του ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, γίνονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα Κυπριόπουλα, μετά από εξετάσεις στην Κύπρο, μετέβαιναν στις ΗΠΑ για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Για πρώτη φορά, οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο, γεγονός το οποίο μας χαροποιεί και μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς αναγνωρίζεται με τρόπο ουσιαστικό και πρακτικό ότι διαθέτουμε το ιατρικό επίπεδο που απαιτείται για τη διενέργεια των εν λόγω επεμβάσεων», επεσήμανε η κα υπουργός.

Η Δρ Κανάρη εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν σειρά εξετάσεων σε παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα, τόσο από την Κύπρο όσο και από γειτονικές και Ευρωπαϊκές χώρες. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τους Shriners, πρόσθεσε, θα είναι πλέον η Κύπρος.

Κατά τα τελευταία 42 χρόνια ανέφερε η κα υπουργός, έχουν εξεταστεί πέραν των 18 χιλιάδων παιδιών, ενώ έχουν εγχειριστεί τέσσερις χιλιάδες παιδιά. Τον Ιανουάριο, συμπλήρωσε, η ομάδα των Shriners εξέτασε 300 παιδιά, κάποια εκ των οποίων θα πρέπει να υποβληθούν σε εξειδικευμένες επεμβάσεις.

«Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εξειδικευμένη επέμβαση, νευροχειρουργικής φύσεως, σε κοριτσάκι 13 ετών ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα επεμβάσεις, ορθοπεδικής φύσεως. Κατά τις επόμενες μέρες, η ομάδα των Shriners, η οποία θα επανέλθει στην Κύπρο, το 2024, θα εξετάσει παιδιά στους χώρους του  Ιδρύματος Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαΐδη», σημείωσε η κα υπουργός.

H Δρ Κανάρη ευχαρίστησε τέλος τους εκπροσώπους των Shriners για την ευκαιρία που δίνουν στα παιδιά μας να τύχουν της σωστής θεραπείας, τον ΟΚΥπΥ για τη συνεισφορά του στην υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με τους Shriners, όπως επίσης και το ίδρυμα Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαίδη, για την τεράστια συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Μακάρειο Νοσοκομείο, η Δρ Κανάρη επισκέφθηκε το κορίτσι που τραυματίστηκε από πέτρα, η οποία προσέκρουσε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας της, στον αυτοκινητόδρομο. «Το παιδάκι λαμβάνει της ενδεδειγμένης θεραπείας και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς στην Εντατική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου και πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά. Ευχόμαστε το καλύτερο στο κοριτσάκι στην οικογένεια του», κατέληξε η Δρ. Κανάρη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











549