Επίσκεψη στο Ίδρυμα Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαΐδη πραγματοποίησε η Υπ. Υγείας


 Μέχρι και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα έχουν εξεταστεί από τους γιατρούς των νοσοκομείων Shriners International,150 παιδιά από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και τον Λίβανο

Επίσκεψη στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαΐδη πραγματοποίησε το μεσημέρι η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη. Η Υπουργός Υγείας συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Κώστα Παρασκευαΐδη ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος όπου εξετάζονται από τη Δευτέρα, από ιατρούς των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners, παιδιά από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και το Λίβανο. Από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, θα εξεταστούν συνολικά 150 παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα.

Σε δηλώσεις της η Δρ Κανάρη εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Ίδρυμα Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαΐδη για τη διαχρονική του προσφορά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και στους γιατρούς των νοσοκομείων Shriners International, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους από το 1981, μέσω του Ιδρύματος Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, στα παιδιά της Κύπρου και από φέτος και σε παιδιά γειτονικών χωρών.

Αναφερόμενη στην πρώτη εξειδικευμένη επέμβαση η οποία διενεργήθηκε χθες, 24 Οκτωβρίου, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, από την ιατρική ομάδα των Shriners International σε συνεργία με Κύπριους γιατρούς, η Υπουργός είπε ότι η νευροχειρουργική επέμβαση σε 13χρονο κορίτσι ήταν επιτυχής. «Αύριο, θα διενεργηθούν άλλες δύο επεμβάσεις σε δύο δύσκολα ορθοπεδικά περιστατικά», συμπλήρωσε η Δρ Κανάρη.

«Αντιλαμβάνεστε ότι από τη στιγμή που γίνονται επεμβάσεις πλέον και στην Κύπρο δημιουργείται μια υποδομή για να εξυπηρετούμε παιδιά και από άλλες χώρες, γειτονικές αλλά και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα μπορούμε να δίνουμε το χαμόγελο στα παιδιά και στις οικογένειες τους», ανέφερε η Υπουργός Υγείας.

Πρόσθεσε ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια, τα παιδιά από την Κύπρο ή από άλλες χώρες, έπρεπε να ταξιδεύουν στην Αμερική για να λάβουν αυτές τις υπηρεσίες και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τώρα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρονται οι εν λόγω υπηρεσίες στην Κύπρο. 

Σε ότι αφορά στις εξετάσεις παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ορθοπεδικής φύσεως, σημείωσε πως από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα εξεταστούν συνολικά 150 παιδιά από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αίγυπτο και το Λίβανο. Τον περασμένο  Ιανουάριο όταν είχαν επισκεφθεί ξανά το νησί οι γιατροί των νοσοκομείων Shriners International, είχαν εξετάσει 300 παιδιά, τρία εκ των οποίων, είναι τα παιδιά που υποβάλλονται αυτές τις ημέρες σε εξειδικευμένες επεμβάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, Κώστας Παρασκευαΐδης, ευχαρίστησε από πλευράς του την Δρ Κανάρη, σημειώνοντας ότι η βοήθεια της Υπουργού Υγείας για να ξεκινήσουν εξειδικευμένες επεμβάσεις στην Κύπρο ήταν πολύ μεγάλη και συνεχής. Ο κύριος Παρασκευαΐδης εξέφρασε την ευαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Κύπρος καθίσταται πλέον ένα Περιφερειακό Κέντρο το οποίο προσφέρει θεραπείες μέσω των Shriners.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των 22 νοσοκομείων Shriners International Mr. Ed Stolze εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός πως  μετά από τόσα χρόνια παρέχεται η δυνατότητα στα παιδιά της Κύπρου να εγχειρίζονται στην πατρίδα τους, καθώς όπως τόνισε, αναρρώνουν καλύτερα, γρηγορότερα και αποφεύγεται η ταλαιπωρία ενός μακρινού ταξιδιού στις ΗΠΑ.

(ΔΚ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











482