Δαμιανός: Το Υπ. Υγείας θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για ανάπτυξη της ηλεκτρονικής υγείας.


Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας

«Η ηλεκτρονική υγεία μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη σε ολόκληρη την κοινωνία, βελτιώνοντας την πρόσβαση στην παρεχόμενη περίθαλψη καθώς και την ποιότητά της».

Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός, μετά την ολοκλήρωση συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας.

Ο κ. υπουργός ανέφερε πως ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δράσεις της Αρχής, οι οποίες έχουν ως κύριο στόχο, την υλοποίηση και εφαρμογή της ηλεκτρονικής υγείας ξεκινώντας από τον Ενιαίο Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας των πολιτών.

Τα εργαλεία ηλεκτρονικής υγείας, πρόσθεσε ο κ. Δαμιανός, παρέχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την υγεία που μπορούν να σώσουν ζωές, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό λόγω της ολοένα μεγαλύτερης διασυνοριακής κυκλοφορίας πολιτών και ασθενών. Ένα από τα πιο βασικά οφέλη, όπως ανέφερε, είναι η συμβολή της ηλεκτρονικής υγείας στη πρόληψη.

Τόνισε παράλληλα πως η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας συντονίζει την Κοινή Δράση των κρατών μελών της ΕΕ. για τον καθορισμό ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού φακέλου υγείας του ευρωπαίου πολίτη που θα μας οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. Πρόκειται, ανέφερε, για μία σημαντική εξέλιξη, η οποία συνιστά αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Κύπρου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καταλήγοντας, ο κ. Δαμιανός διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να στηρίζει τις προσπάθειες για ανάπτυξη του τομέα της ηλεκτρονικής υγείας.

Από της πλευράς του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας Δρ. Χρίστος Σχίζας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Ηλεκτρονική Υγεία βρίσκεται, όπως επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











246