Δαμιανός: Εγκρίθηκε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των ασθενών


Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, σχέδιο κάλυψης εξόδων μετάβασης, διαμονής και διατροφής των επιδοτούμενων ασθενών που αποστέλλονται στο εξωτερικό για θεραπεία και ενός συνοδού τους.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έγκριση της πρότασης, καθώς όπως σημείωσε, αφορά σε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των ασθενών, το οποίο η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη έχει φέρει εις πέρας.

Το σχέδιο θα καλύπτει το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων για τους ασθενείς και έναν συνοδό τους, όπως και το κόστος διαμονής και διατροφής, κατά την περίοδο της παραμονής τους στο εξωτερικό.

Η επιχορήγηση αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής/διατροφής συνοδού καλύπτεται νοουμένου ότι κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους κατά το οποίο ο ασθενής μετέβη στο εξωτερικό για θεραπεία, το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα της οικογένειας του ασθενή ή του ίδιου του ασθενή στην περίπτωση ατόμου χωρίς εξαρτώμενα, δεν ξεπερνά τις €100,000.  Σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής είναι εξαρτώμενο τέκνο, η επιχορήγηση αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής/διατροφής συνοδού καλύπτονται, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων.

Το σχέδιο όπως ανέφερε ο κ. υπουργός τίθεται σε ισχύ την Τρίτη 19 Μαρτίου ενώ το κόστος του θα είναι της τάξης των €4.5 εκατομμύριων περίπου. Το κόστος, κατέληξε, έχει υπολογιστεί με βάση τον μέσο όρο ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό ετησίως.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











194