Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την αγορά πέντε κατοικιών για 24ωρη φροντίδα ενήλικων ΑμεΑ


Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας  κας Μαριλένας Ευαγγέλου για αγορά από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες (ΤΚΕΑΑ) του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, πέντε κτηρίων που θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες ενήλικων ατόμων με αναπηρίες, για υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες, ώστε να διαβιούν ενσωματωμένα μέσα στην κοινότητα, δράση, η οποία περιέχεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι κατοικίες θα ανεγερθούν από τον ΚΟΑΓ, δύο στην Κοκκινοτριμιθιά και τρεις στα Πολεμίδια και θα αγοραστούν από το ΤΚΕΑΑ.

Στόχος, όπως δήλωσε η κα Ευαγγέλου, είναι η δημιουργία μικρών δομών στην κοινότητα, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την ιδρυματοποίηση και επιτυγχάνοντας τη συμπερίληψη μέσα από την παροχή ποιοτικών και αναβαθμισμένων υπηρεσιών στήριξης.

Η απόφαση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων δομών 24ωρης φροντίδας ενήλικων ΑμεΑ, αλλά και στο να καθησυχάσει ταυτόχρονα την ανησυχία κάθε γονέα ατόμου με αναπηρία για το μέλλον του μετά την ενηλικίωση.

Όπως ανέφερε η κα Ευαγγέλου, ήδη λειτουργούν δεκάδες δομές 24ωρης φροντίδας, καθώς και δεκάδες ατομικά προγράμματα.

«Παρόλα αυτά έχουμε αναγνωρίσει ότι οι αυξημένες ανάγκες επιβάλλουν την αύξηση τους», όπως είπε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











605