Θέματα εξοικονόμησης πόρων και αύξησης εσόδων συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Προεδρικό με τον ΟΚΥπΥ


Κανάρη: Υποβλήθηκε μια πολύ αναλυτική κατάσταση από τον ΟΚΥπΥ για τα εν λόγω ζητήματα, η οποία βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες. 

Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για θέματα που αφορούν στον ΟΚΥπΥ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός, η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και η ηγεσία του ΟΚΥπΥ.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη ανέφερε πως η σύσκεψη αφορούσε στην ανάλυση δράσεων από πλευράς ΟΚΥπΥ για θέματα εξοικονόμησης πόρων και αύξησης εσόδων.

«Υποβλήθηκε μια πολύ αναλυτική κατάσταση από τον ΟΚΥπΥ για τα εν λόγω ζητήματα, η οποία βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες. Οι τέσσερις πυλώνες περιλαμβάνουν εσωτερικές δράσεις, εξωτερικές δράσεις, συμφωνίες με οργανισμούς και συμφωνίες που αφορούν την εναρμόνιση του κόστους σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε η κα υπουργός.

Η ανάλυση από πλευράς ΟΚΥπΥ, όπως ανέφερε η Δρ Κανάρη, ήταν αρκετά εμπεριστατωμένη, χρειάζεται ωστόσο συνεργασία για την παρακολούθηση των δράσεων που θα αναλάβει ο Οργανισμός.

Για το σκοπό αυτό, σημείωσε, θα συσταθεί ομάδα εργασίας, η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και της Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων, η οποία σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, θα παρακολουθεί την υλοποίηση των εν λόγω δράσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Μέσω αυτής της συνεργασίας προσδοκούμε ότι θα πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τα παρουσιάσουμε σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνεργασία και του ΟΑΥ, στις δράσεις οι οποίες θα αναληφθούν θα βοηθήσει, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί», επεσήμανε η κα υπουργός.

Αναφορικά με την απόφαση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) να κατατάξει το Γενικό Νοσοκομείου Λεμεσού στην κατηγορία δύο(2) των νοσηλευτηρίων του ΓεΣΥ, η κα υπουργός ανέφερε πως έχει συγκαλέσει σύσκεψη για την προσεχή Δευτέρα, με στόχο την εξεύρεση λύσεων, με τη βοήθεια του ΟΚΥπΥ, στη βάση της ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος, πέραν της διοίκησης του Υπουργείου Υγείας, η Διοίκηση του ΟΚΥπΥ και η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











361