ΠτΔ για ασθενείς στο εξωτερικό: H αλλαγή θα γίνει, θα εφαρμοστεί όταν είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να εφαρμοστεί


«Η εφαρμογή του νόμου θα γίνει και θα μεταφερθεί ολόκληρο το ποσό σε σχέση με τις αποστολές ασθενών όταν νιώσουμε και δούμε στην πράξη ότι λειτουργεί κάτω από τον ΟΑΥ».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σε σχέση με το ΓΕΣΥ και τις αποστολές ασθενών στο εξωτερικό, ο κόσμος φοβάται ότι θα δημιουργηθούν ζητήματα γραφειοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «H αλλαγή θα γίνει, προβλέπεται στον νόμο, θα εφαρμοστεί όταν είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να εφαρμοστεί. Την ίδια στιγμή, είχα κάνει και σχετική δήλωση και αναφέρθηκα σε ένα πολύ μικρό ποσό που θα μπορεί να μείνει στο Υπουργείο Υγείας για έκτακτα περιστατικά. Αν δούμε ότι προκύπτει πρόβλημα, ακριβώς για να μη χαθούν ζωές, να μπορεί να εξυπηρετηθούν από το συγκεκριμένο κονδύλι. Αλλά η εφαρμογή του νόμου θα γίνει και θα μεταφερθεί ολόκληρο το ποσό σε σχέση με τις αποστολές ασθενών όταν νιώσουμε και δούμε στην πράξη ότι λειτουργεί κάτω από τον ΟΑΥ».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι το περισσότερο μέρος του ποσού αυτού «θα μεταφερθεί στον ΟΑΥ. Ακριβώς επειδή υπάρχει η έγνοια, η ανησυχία, μέχρι να δουλέψει αυτό, μέχρι να είμαστε βέβαιοι ότι δουλεύει, υπάρχει το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο διαχρονικά είναι στο Υπουργείο Υγείας και είναι υπό την αρμοδιότητα του εκάστοτε Υπουργού Υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











402