ΠτΔ: Δεν αγγίζουμε τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ, για να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρεξήγηση


«Το βασικό ζητούμενο την Παρασκευή και αυτό που θα θέσω στη δική μου εισαγωγική παρέμβαση είναι εκείνες οι ενέργειες που θα ενισχύσουν το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών»

Υπάρχει μεγάλο έδαφος για να ενισχύσουμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΓεΣΥ και αυτό είναι το βασικό ζητούμενο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Προσερχόμενος στο γεύμα με τους πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ στην Κύπρο, που παρέθεσε στην κατοικία του ο Πρέσβης της Σουηδίας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης στο τέλος του μήνα της Σουηδικής Προεδρίας της ΕΕ και ερωτηθείς για τη σύσκεψη για το ΓεΣΥ της οποίας θα προεδρεύσει αύριο Παρασκευή και την αντιπαράθεση που έχει φουντώσει με αφορμή και τη συμμετοχή του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΟΑΥ καθώς και ζητήματα που θέτουν εν αμφιβόλω  την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως "δεν αγγίζουμε τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ για να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρεξήγηση".

"Η φιλοσοφία μας για όλα τα θέματα που υπάρχουν και υπάρχουν αρκετά θέματα και είναι αναμενόμενο να υπάρχουν, μιλάμε για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, είναι πώς μέσα από ενέργειές μας αναβαθμίζουμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών", είπε.

Πρόσθεσε πως "θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλο έδαφος για να ενισχύσουμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Για αυτό, το βασικό ζητούμενο αύριο και αυτό που θα θέσω στη δική μου εισαγωγική παρέμβαση είναι εκείνες οι ενέργειες που θα ενισχύσουν το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, γιατί μιλάμε ειδικότερα για την υγεία, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι και το βασικό ζητούμενο», σημείωσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τίθεται θέμα και με τη βιωσιμότητα των νοσοκομείων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε, «φυσικά είναι άμεσα συνυφασμένο».

Αλλά, συνέχισε, «πρώτα ξεκινούμε με την αναβάθμιση της ποιότητας, να δούμε ειδικότερα και το θέμα των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Όπως είπε, «είναι κάτι που μας ανησυχεί, για αυτό έχω καλέσει και όλους τους εμπλεκόμενους, έτσι ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα διασφαλίζουν πρώτο, αυτό είναι το βασικό ζητούμενο, την ενίσχυση των προσφερόμενων υπηρεσιών, και φυσικά τα θέματα βιωσιμότητας».

Τέλος, σημείωσε ότι «υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα τα οποία θα τα θέσουμε αύριο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











334