Με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό θα ενισχύεται το Παιδογκολογικό του Μακάρειου


 Με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό θα ενισχυθεί το Παιδογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις της, η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Παιδογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.

«Σκοπός της σημερινής επίσκεψης ήταν να διαβεβαιώσω, για τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας στο μεγαλεπήβολο έργο που επιτελούν ιατροί και νοσηλευτές σε ένα τόσο σημαντικό τμήμα στον τομέα της ογκολογίας. Ένα τμήμα που εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιά, τα οποία χρήζουν περίθαλψης και αμέριστης στήριξης από τους εξειδικευμένους ιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας», σημείωσε.

Το Υπουργείο Υγείας τόνισε, θα στηρίξει άμεσα το διαχρονικό αίτημα για ενίσχυση του Τμήματος με ψυχολόγο. «Μέσα από διαβουλεύσεις με τον ΟΚΥπΥ, έχουμε εξεύρει ψυχολόγο, ο οποίος από την εβδομάδα που διανύουμε, θα ανταποκριθεί στα πολλά αιτήματα που υπάρχουν. Επιπρόσθετα, μετά από συνεννόηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, θα στελεχώσουμε το Τμήμα, εντός των προσεχών ημερών, με κοινωνικό λειτουργό».

Ως προς το αίτημα για ενίσχυση του Τμήματος με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η κα υπουργός ανέφερε πως, σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, θα προωθηθεί το θέμα της στελέχωσης με δύο ακόμα ιατρούς και τρεις νοσηλευτές. «Γνωρίζουμε μεν πως ο αριθμός των διαθεσιμων νοσηλευτών είναι περιορισμένος, θα προσπαθήσουμε δε να ανταποκριθούμε άμεσα και σε αυτό το θέμα», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη κτηριακής αναβάθμισης του Παιδογκολογικού Τμήματος. «Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να δούμε άμεσα καθότι η αναβάθμιση του δεν έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οφείλουμε να πράξουμε ότι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε την παροχή των ενδεικνυόμενων υπηρεσιών και συνθηκών στους μικρούς μας ήρωες αλλά και στους γονείς τους», ανέφερε η κα υπουργός.

Καταλήγοντας, η Δρ Κανάρη, ευχαρίστησε θερμά τις εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν ποικιλοτρόπως και διαχρονικά το Παιδογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











396