Νέες τεχνικές για τη θεραπεία παθήσεων σε εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη


Κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, εξειδικευμένοι στην αναίμακτη αντιμετώπιση παθήσεων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, βρίσκονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ακτινοχειρουργικής για το κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Θέμα του συνεδρίου είναι η μέθοδος ριζικής θεραπείας, με ακτινοβολία υψηλής ακρίβειας, για την καταστροφή καρκινικών όγκων, αλλά και άλλων νευρικών παθήσεων.

«Η ραδιοχειρουργική ή στερεοτακτική ακτινοχειρουργική είναι η τεχνική η οποία μας επιτρέπει να εστιάσουμε με ακρίβεια τις δέσμες της ακτινοβολίας, συνήθως στο νευρικό σύστημα του εγκεφάλου καθώς και στη σπονδυλική στήλη, θεραπεύοντας διαφορετικούς τύπους ασθενειών.» δήλωσε ο Μαρκ Λεβιβιέρ, νευροχειρουργός και πρόεδρος της ISRS (Διεθνής Εταιρεία Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής).

Εκεί που δεν μπορεί να φτάσει το νυστέρι ή δεν το επιτρέπει η κατάσταση του ασθενούς, φτάνει μια δέσμη ακτινοβολίας με χιλιάδες ακτίνες που συναντώνται στο επίμαχο σημείο της βλάβης και θεραπεύουν. Όπως εξήγησε ο ακτινοχερουργός-ακτινοθεραπευτής και ογκολόγος Χρήστος Μπόσκος: «Σε κάποιες περιπτώσεις η ακτινοχειρουργική μπορεί να αντικαταστήσει, να υποκαταστήσει ή να συμπληρώσει το χειρουργείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι πάνω από 55% για τις καλοήθειες και μέχρι 98% για τις μεταστάσεις.»

Η ακτινοχειρουργική είναι πλέον μια διαδεδομένη τεχνική θεραπείας και στην Ελλάδα, με αρκετά κέντρα στην Αθήνα ενώ σύντομα θα ανοίξουν και στη Θεσσαλονίκη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











439