19η Διημερίδα: «Η δυναμική των επιπτώσεων του περιβάλλοντος στην υγεία του παιδιού»


«Αναδυόμενοι κίνδυνοι και πρόβλεψη»
Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, 11 και 12 Οκτωβρίου 2023, 2:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ.

Η Εθνική Επιτροπή «Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» (ΕΕΠΥΠ) και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΠΕΚ) συνδιοργανώνουν την 19η ετήσια Διημερίδα της ΕΕΠΥΠ, την Τετάρτη και Πέμπτη 11 και 12 Οκτωβρίου 2023. Η Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Υγείας Δρος Πόπης Κανάρη, η οποία θα κηρύξει την επίσημη έναρξη των εργασιών την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 2:30μμ.

Στην ανατολή του 21ου αιώνα η ανάπτυξη έφερε χιλιάδες ανθρωπογενείς ουσίες και νέες τεχνολογίες που η ανάπτυξή τους είναι καλπάζουσα, ξεπερνώντας τις δυνατότητες αποτελεσματικού ελέγχου ως προς τις επιπτώσεις στην υγεία, ιδίως στον αναπτυσσόμενο οργανισμό του εμβρύου και του παιδιού.  Η εξελισσόμενη κλιματική κρίση, ιδίως η υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, προκαλεί επίσης σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού. Η πρόκληση για την προστασία τους είναι για μας τεράστια, και μπορεί μόνο να αντιμετωπιστεί βασισμένη στο δίδυμο «Επιστημονική τεκμηρίωση και Αρχή της Προφύλαξης». Κλειδί είναι η μείωση της έκθεσης σε τοξικούς παράγοντες.

Στόχος μας λοιπόν είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσα από την εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση και η ενδυνάμωση των παιδιών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, του ιατρικού κόσμου και όλων όσοι σχετίζονται με τα παιδιά. Στη φετινή Διημερίδα θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε διακεκριμένους ομιλητές διεθνούς κύρους από την Κύπρο και την Ελλάδα, οι οποίοι θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κινδύνων και επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, νέων καπνικών προϊόντων, γενετικών παραγόντων, της κατάχρησης της νέας τεχνολογίας και των επιδράσεών της στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού κ.ά.

Η Διημερίδα είναι στο σύνολό της και τις δύο ημέρες, ανοικτή σε όλους, με κύρια εστίαση την 1η μέρα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό, ενώ την 2η στους γιατρούς και άλλους επιστήμονες ειδικούς σε θέματα υγείας των παιδιών.

Η Διημερίδα έχει πιστωθεί με 3 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον ΠΙΣ και θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, όμως λόγω περιορισμού των θέσεων για την διάθεσή τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, γι’ αυτό συνίσταται η προεγγραφή, μέχρι τις 06.10.2023, με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας.

Το πρόγραμμα και όλο το πληροφοριακό υλικό υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και στο Facebook.

Για πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο +357 97794554 ή στο cyprus-env-child-health@hotmail.com.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











500