ΠΑΣΣΠ: Ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για τις οποιεσδήποτε πολιτικές αντιπαραθέσεις


Με ανακοίνωσή της Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων, εκφράζει «έντονη ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο καταψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού και τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό θα έχει στην εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα αλλά και σε υπηρεσίες υγείας γενικότερα.

Πέραν των θεμάτων που αφορούν τον γενικό πληθυσμό, οι σπάνιοι ασθενείς ανησυχούν ιδιαίτερα για επιπλέον καθυστερήσεις στην υλοποίηση διακρατικών τεχνικών συμφωνιών με εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού αλλά και μεμονωμένες παραπομπές ασθενών σε κέντρα του εξωτερικού σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει επαρκής ιατρική εξειδίκευση στην Κύπρο.

Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για τις οποιεσδήποτε πολιτικές αντιπαραθέσεις και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να επιλύσουν το ζήτημα που προκύπτει αφήνοντας ανεπηρέαστο το κομμάτι που αφορά την υγεία.

Ευελπιστούμε ότι σε περίπτωση που όντως καταψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός θα υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις ούτως ώστε η λειτουργία του συστήματος υγείας να συνεχίσει απρόσκοπτα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











681