Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για δημιουργία ηπατολογικής κλινικής


Και για πρόσληψη εξειδικευμένων ιατρών στην ηπατολογία  ζητά ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου

Η πρόσληψη εξειδικευμένων ιατρών στην ηπατολογία και η δημιουργία ηπατολογικής κλινικής, αποφάσεις που έχουν τροχοδρομηθεί από το 2022, θα πρέπει να υλοποιηθούν αμέσως, ώστε να διορθωθεί η ανισότητα στην έγκαιρη διάγνωση του ασθενή με καρκίνο στο ήπαρ, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου.

Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου στις χώρες της Ε.Ε. μετά τις καρδιαγγειακές νόσους, καθώς κάθε χρόνο προκαλεί τον θάνατο 1,2 εκατομμυρίων ατόμων, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία το 40% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί, προστίθεται.

Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου στηρίζει το έργο των κρατών μελών για την πρόληψη του καρκίνου και τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής για τους ασθενείς, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους και διαρθρώνεται γύρω από ορισμένους βασικούς τομείς, στους οποίους η Ε.Ε. μπορεί να προσδώσει μέγιστη αξία.

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC) ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου και προσφέρει την ευκαιρία για μία ευρύτερη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για αυτή την ασθένεια της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου και η έγκαιρη διάγνωση, αυξάνει το ποσοστό καταπολέμησης του καρκίνου, σώζοντας ζωές, καταλήγει η ανακοίνωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











248