Ιατρική Ασπίδα: Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια στην υγεία και όχι δικαιολογίες


Με ανακοίνωσή της η ομάδα Πρωτοβουλίας «Ιατρική Ασπιδα» αναφέρει:

«Με λύπη διαπιστώνουμε από τις αντιδράσεις του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ότι η ηγεσία της ιατρικής κοινότητας στην Κύπρο εξακολουθεί να οχυρώνεται πίσω από νομικίστικα επιχειρήματα και διαδικαστικές δικαιολογίες για να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες της και να υπερασπιστεί την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών μας.

Πέραν τούτου το πιο  σημαντικό για εμάς είναι ότι η επιμονή του ΠΙΣ να μην οδηγεί εκτός επαγγέλματος με ταχείς και αποτελεσματικές πειθαρχικές διαδικασίες τους γιατρούς που αποδεδειγμένα -μετά από δικαστικές αποφάσεις- έχουν παραβιάσει τον «όρκο του Ιπποκράτη»,  θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Επιβεβαίωση αυτής της διαπίστωσης είναι η άρνηση του ΠΙΣ να ανακοινώσει την ποινή που έχει ήδη επιβάλει πριν χρόνια στον γιατρό που καταδικάστηκε πρόσφατα δικαστικώς  για άσεμνη επίθεση, μετά από ανάλογη δικαστική καταδίκη.

Έντεχνα ο ΠΙΣ προβάλλει το επιχείρημα ότι τάχα έχει υποβάλει πρόταση νόμου επι του θέματος της αφαίρεσης της άδειας γιατρού. Όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε αυτή την πρόταση νόμου. Προκαλούμε τον ΠΙΣ να δημοσιεύσει αμέσως τις προτάσεις του για να κριθούν από την κοινωνία.

Αντίθετα η Ιατρική Ασπίδα συνεργάστηκε με τους βουλευτές Μαρίνο Μουσιούττα και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου στην  κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου η οποία συζητήθηκε ήδη μια φορά στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή υγείας πριν από ένα χρόνο περίπου.

Καλούμε την Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της. Τώρα είναι η ώρα να επανέλθει η συζήτηση της πρότασης των δύο βουλευτών για συζήτηση και έγκριση. Εκεί θα διαφανεί επιτέλους η αλήθεια.

Εκεί στην Βουλή θα ξεκαθαρίσει επιτέλους και η στάση της κυβέρνησης, διότι μας προκαλεί δυσαρέσκεια η δημόσια δήλωση του νέου υπουργού Υγείας κ. Δαμιανού που ουσιαστικά παρέχει κάλυψη στον ΠΙΣ».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











187