Αφήστε το ΓεΣΥ έξω από τα παζαρέματα, ζητά από τη Βουλή η ΟΑΚ


Απογοήτευση και ανησυχία εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου τόσο για τη μη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 στη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, όσο και για το ‘παζάρι’ που ξεκίνησε να γίνεται για να εξασφαλιστούν ψήφοι υπέρ του προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Ιδιαίτερα μας ανησυχούν πληροφορίες για προσπάθεια ανταλλαγής θετικών ψήφων με εξασφάλιση σημαντικών αλλαγών στο ΓεΣΥ οι οποίες θα αλλοιώσουν το χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του και ειδικά την προληπτική ιατρική που επιθυμούμε να εξυπηρετεί και τον ρόλο των ΠΙ.

Στόχος των αλλαγών που ζητούν είναι τα οικονομικά οφέλη προς κάποιες κατηγορίες ιατρών. Η προσπάθεια ευκολότερης παράκαμψης του Προσωπικού Ιατρού είναι βόμβα στα θεμέλια του ΓεΣΥ και της δημόσιας υγείας και μας επιστρέφει σε κακές πρακτικές του παρελθόντος όπου ασθενείς χωρίς να χρειάζεται, με ανησυχία και ανυπόμονα περίμεναν να τους εξετάσει ειδικός ιατρός μετά από δική τους αυτοπαραπομπή. 

Οι ασθενείς δεν πρόκειται να παραμείνουν έρμαιο στις εκάστοτε διαθέσεις αλλά και σχέσεις των πολιτικών και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Το ΓεΣΥ χρειάζεται υπεύθυνους και προσεκτικούς χειρισμούς αλλά και προστασία και αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Κ.Δ. να το πράξει και να μην ενδώσει σε εκβιασμούς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











709