ΣΦΕΚ: Είναι πρόωρο να πούμε πως επηρεάζεται ο τομέας των φαρμάκων, μετά το Brexit


«Έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα, γιατί δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα μπουν δασμοί ή όχι. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα μας επηρεάσει». Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του στο Ygeia-News ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου(ΣΦΕΚ), Αυγουστίνος Ποταμίτης, για το θέμα του Brexit και πως επηρεάζονται οι εισαγωγές και εξαγωγές φαρμάκων από και προς τη Μ. Βρετανία. Ο κ. Ποταμίτης πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρξει κάτι το συγκεκριμένο για το πώς θα λειτουργήσει πλέον το εμπόριο μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αγγλίας, είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε».

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για το μέλλον των συναλλαγών της Κύπρου με ην Μ. Βρετανία στον τομέα των φαρμάκων, ο πρόεδρος του ΣΦΕΚ απάντησε: «Δεν μπορώ να εκφράσω ανησυχία αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε τι θα προνοεί το καινούριο καθεστώς. Επομένως, μέχρι να μάθουμε τις νέες συμφωνίες, διακρατικές και πανευρωπαϊκές με την Αγγλία, δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Ποταμίτης ανέφερε ότι γίνονται περισσότερες εισαγωγές φαρμάκων από την Αγγλία, παρά εξαγωγές από την Κύπρο προς την Αγγλία και αφορούν φάρμακα που καλύπτουν μεγάλο φάσμα ασθενειών, από αντιβιοτικά, παυσίπονα, φάρμακα για τη χοληστερόλη.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











345