Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, εσπερίδα από ΠΑΣΥΝΜ, ΤΕΠΑΚ και Σύνδεσμο Νεφροπαθών


Με θέμα «Προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στη φροντίδα και τη βέλτιστη φαρμακευτική πρακτική».

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, εσπερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Νοσηλευτών Νεφρολογίας (ΤΟΝΟΝΕ) του Παγκυπρίου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ), με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών Κλάδου Λεμεσού και το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα Νεφρού, στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό.

Η εσπερίδα τελέστηκε υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Υγείας κυρίου Μιχάλη Δαμιανού ο οποίος απεύθηνε χαιρετισμό και άνοιξε τις εργασίες της εσπερίδας.

Τα θέματα που ανάπτυξαν οι εισηγητές είχαν άμεση σχέση με το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού, που αφορά στη «Προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στη φροντίδα και τη βέλτιστη φαρμακευτική πρακτική».

Αυτά αναφέρονταν στο Σακχαρώδη Διαβήτη, που είναι η πρώτη αιτία για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο Παγκοσμίως, τη πρόληψη, την άμεση αντιμετώπιση του σε πρώιμα στάδια και την ισότιμη πρόσβαση στη βέλτιστη φαρμακευτική αγωγή του μέσω του Συστήματος Υγείας της χώρας μας, τη μεγάλη σημασία της δωρεάς οργάνων και το πως κάποιος μπορεί να γίνει δότης, τη δράση όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας και την ισότιμη πρόσβαση στη φροντίδα και τη βέλτιστη φαρμακευτική αγωγή ως προς τους μεταμοσχευμένους ασθενείς και τέλος τις δράσεις που έχουν γίνει για την εκπαίδευση των

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ) ιδρύθηκε με βάση τις πρόνοιες των Περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Νόμων 1988-2020. Εκπροσωπεί τους Νοσηλευτές και τις Μαίες της Κύπρου σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο. Συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς όπως το Διεθνές Συμβουλίου Νοσηλευτών (ICN) και η Διεθνής Συνομοσπονδία Μαιών (ICM). Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νοσηλευτών (EFN) και στoν Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Μαιών (EMA).επαγγελματιών υγείας ως προς τη βέλτιστη παροχή νοσηλευτικής φροντίδας στους ασθενείς που την έχουν ανάγκη.

Όλοι οι ειδικοί συμφώνησαν ότι οι προσπάθειες για την παροχή της καλύτερης το δυνατό ποιότητας φροντίδας των ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο θα συνεχιστούν για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου, μέσω συλλογικής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο Σύστημα Υγείας και των ασθενών επίσης.

 

Ο ΤΟΝΟΝΕ/ΠΑΣΥΝΜ, ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Υγείας, τους συν-διοργανωτές μας και τους εισηγητές της εκδήλωσης για την άψογη συνεργασία και συνεισφορά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστίες απευθύνουμε και σε όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους, τους Νοσηλευτές μας και όλο το κοινό που μας τίμησε με τη παρουσία του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











443