ΠΑΣΥΚΙ: Τίποτα δεν μας δεσμεύει από αυτά που έχουν αποφασιστεί


Για επέκταση ωρών και ημερών λειτουργίας των απογευματινών Εξωτερικών Ιατρείων του ΟΚΥπΥ.

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει:

«Πρωτίστως καταγράφουμε το γεγονός ότι η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι δεν έτυχε καμίας πρόσκλησης αλλά και ενημέρωσης για τη συζήτηση που έγινε και αφορά το πιο πάνω θέμα και ως εκ τούτου τίποτα δεν μας δεσμεύει από αυτά που έχουν αποφασιστεί και ανακοινωθεί.

Μας λυπεί αλλά ταυτόχρονα μας ανησυχεί ιδιαίτερα η επιφανειακή προσέγγιση των θεμάτων Υγείας γενικά και των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων ειδικότερα, αφού με ιδιαίτερη ευκολία και σε πολύ λίγο χρόνο λαμβάνονται αποφάσεις σε σχέση με την εξάσκηση ποιοτικής και ασφαλούς ιατρικής.

Για μια ακόμη φορά και το θέτουμε ως θέμα, τα δημόσια νοσηλευτήρια καλούνται να καλύψουν τα κενά της απουσίας του οποιουδήποτε σχεδιασμού στην εφαρμογή του γενικού συστήματος υγείας, κενά για τα οποία υπάρχουν ευθύνες. Μήπως ο Ο.Κ.Υπ.Υ. είναι ο μοναδικός πάροχος εντός του ΓΕΣΥ;

Επειδή τείνει να γίνει καθημερινότητα να αποφασίζουν για τους ιατρούς των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων όλοι οι υπόλοιποι εκτός από τους ίδιους τους ιατρούς καλούμε τους αρμόδιους όπως σταματήσουν τη συγκεκριμένη πρακτική προς αποφυγή  των οποιοδήποτε δυσάρεστων εξελίξεων.

Καταλήγοντας, ευελπιστούμε ότι ο Ο.Κ.Υπ.Υ. δεν έχει συνηγορήσει ως αποτέλεσμα πολιτικών παρεμβάσεων/ παραινέσεων, (ως ο ίδιος έχει παραδεχθεί) κάτι το οποίο προηγήθηκε της επίτευξης συμφωνίας με τον ΟΑΥ για την τετράμηνη μεταβατική περίοδο!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











371