Κτηνιατρική Σχολή Παν. Λευκωσίας: Προστατέψτε τους βασικούς μας επικονιαστές


Η Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κυκλοφόρησε πρόσφατα το τέταρτο βίντεο της εκστρατείας της με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ευημερία και προστασία των ζώων. Η εκστρατεία, που πραγματοποιείται μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα της Σχολής, αποτελείται από 14 βίντεο μικρής διάρκειας, τα οποία δημοσιεύονται ανά δεκαπέντε μέρες. Το τέταρτο κλιπ της σειράς μαζί με την ανάρτηση, παρέχουν βασικές πληροφορίες για τη μέλισσα, τον κύριο επικονιαστή του πλανήτη μας.

Οι μέλισσες δεν είναι απαραίτητες μόνο για την παραγωγή μελιού, κεριού, βασιλικού πολτού και πρόπολης. Είναι, επίσης, ένας από τους πιο σημαντικούς στυλοβάτες του οικοσυστήματός μας, καθώς βοηθούν στην επικονίαση και στην αναπαραγωγή των φυτών, συμβάλλοντας στην βελτίωση της βιοποικιλότητας και στη διατήρηση της γενετικής ποικιλομορφίας των φυτών.

Η διατήρηση της υγείας και της ευημερίας των μελισσιών μας αφορά όλους. Η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και η κλιματική αλλαγή είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που ο αριθμός τους μειώνεται. Η αισθητή μείωση τους θα είχε σοβαρές συνέπειες στο οικοσύστημά μας και στις παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων, επηρεάζοντας προϊόντα όπως φρούτα, ξηροί καρποί και λαχανικά.

Η παραγωγή αυτών των βίντεο από την Κτηνιατρική Σχολή είναι μέρος της κοινωνικής ευθύνης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Με αυτή τη δράση, η Σχολή συμβάλλει ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με θέματα προστασίας και φροντίδας των ζώων στην Κύπρο και διεθνώς.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ (https://bit.ly/3QOcdIJ)

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κτηνιατρικής Σχολής στο https://www.unic.ac.cy/vet/.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











380