Η Κτηνιατρική Σχολή του Παν. Λευκωσίας για τον καρκίνο των κατοικιδίων


Ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο των κατοικίδιων ζώων σηματοδοτείται διεθνώς κάθε Νοέμβριο. Με αυτή την ευκαιρία η Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αναφέρει τα εξής:

Με την πρόοδο της κτηνιατρικής διαγνωστικής εκτιμάται ότι ένα στα τέσσερα σκυλιά και μία στις πέντε γάτες θα διαγνωστούν με όγκο κάποια στιγμή στη ζωή τους. Με την κτηνιατρική τεχνολογία για θεραπεία του καρκίνου να εξελίσσεται συνεχώς, η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή του κατοικίδιου σας.

Ο καρκίνος ή η νεοπλασία είναι μια δυσλειτουργία όπου τα κύτταρα του σώματος διαφεύγουν του φυσιολογικού ελέγχου και αναπτύσσονται αυτόνομα, δημιουργώντας διακριτές ή διάχυτες μάζες σε διάφορα όργανα του σώματος του ζώου. Όπως και στους ανθρώπους, η αυξημένη ηλικία, η μειωμένη δραστηριότητα, και η παχυσαρκία είναι μεταξύ των παραγόντων που προδιαθέτουν για νεοπλασία στα ζώα.

Ένας τακτικός έλεγχος από τον κτηνίατρό σας μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη ανίχνευση ενός όγκου και έτσι να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης. Σε περίπτωση λοιπόν που το κατοικίδιο σας εμφανίζει ένα ή περισσότερα από τα εξής συμπτώματα διευθετείστε μια επίσκεψη στην κτηνιατρική κλινική:

  1. Έναν ορατό όγκο
  2. Ένα έλκος που δεν επουλώνεται
  3. Ανεξήγητη μείωση της όρεξης
  4. Απώλεια βάρους

Ο κτηνίατρος σας είναι ο καταλληλότερος για να ανιχνεύσει τον όγκο και να διενεργήσει βιοψία, και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα για το τετράποδο σας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











337