Εκστρατεία για την ευημερία των ζώων από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Η Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (ΠΛ) ανακοινώνει την έναρξη εκστρατείας με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ευημερία των ζώων. Η εκστρατεία, θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι τον Απρίλιο του 2024, και περιλαμβάνει 14 βίντεο κλιπ μικρής διάρκειας που θα δημοσιοποιούνται, ένα κάθε 15 ημέρες, στα κοινωνικά δίκτυα της Σχολής, συγκεκριμένα στο Facebook και Instagram. Το κάθε κλιπ θα συνοδεύεται από σύντομο πληροφοριακό κείμενο σε σχέση με τη θεματολογία που καλύπτει.

Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου 2023 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ζώα. Το κλιπ (bit.ly/3RKD7lC)  ενημερώνει τους χρήστες για τις πέντε διεθνώς αναγνωρισμένες βασικές ελευθερίες των ζώων:

  1. Ελευθερία από πείνα και δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό
  2. Ελευθερία από ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό περιβάλλον
  3. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα
  4. Ελευθερία από φόβο και αγωνία, μέσω της σωστής μεταχείρισης
  5. Ελευθερία για έκφραση φυσιολογικής συμπεριφοράς

Η πρωτοβουλία της Κτηνιατρικής Σχολής είναι μέρος της κοινωνικής ευθύνης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Με αυτή τη δράση η Σχολή συνεισφέρει ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα προστασίας και φροντίδας των ζώων, στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια, αφού η εκστρατεία διεξάγεται στην Αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κτηνιατρικής Σχολής στο unic.ac.cy/vet/.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











394