Εγκαινιάστηκε το «The 2024 International work shop on Alport Syndrome»


Σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας biobank.cy του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Alport Alliance, ένα παγκόσμιο δίκτυο που προωθεί τις θεραπείες και τη γνώση για το Σύνδρομο Alport, σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας biobank.cy του Πανεπιστημίου Κύπρου, εγκαινίασαν χθες το "The 2024 International workshop on Alport Syndrome" στη Λευκωσία.

Πρόκειται για ένα σημαντικό τετραήμερο εργαστήριο που στόχο έχει την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας για τον αγώνα κατά της σπάνιας γενετικής νεφρικής νόσου Alport στο οποίο λαμβάνουν μέρος πέραν των 150 επιστημόνων  από 19 χώρες για να συναντηθούν, να μοιραστούν ερευνητικά δεδομένα και να σχεδιάσουν μελλοντική επιστημονική συνεργασία.

Το Alport Alliance ευελπιστεί ότι το εργαστήριο θα βοηθήσει στην εντοπισμό πεδίων που χρειάζονται μεγαλύτερη έρευνα ενώ οι συμμετέχοντες/ουσες θα συζητήσουν τη βέλτιστη πρακτική για τη θεραπεία του Συνδρόμου Alport που επηρεάζει τα νεφρά, τα αυτιά και τα μάτια, καθώς και τη βασική έρευνα που μπορεί να εμβαθύνει στην κατανόηση του γενετικού στοιχείου και της φυσιολογίας της νόσου. Επιπλέον, η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή ασθενείς και επιστήμονες με εκπροσώπους της βιοφαρμακευτικής έρευνας που μπορούν να παράσχουν χρηματοδότηση.

Το Σύνδρομο Alport αφορά σε μία κληρονομική νόσο που μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια νεφρών, κώφωση και διαταραχές των ματιών. Ασθενείς με την κλασική μορφή του Συνδρόμου Άλπορτ, πιθανόν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε μεταμόσχευση νεφρού σε κάποια ηλικία.

Το "The 2024 International work shop on Alport Syndromeεγκαινιάστηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τα 900 εκατομμύρια ασθενών σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από κάποια μορφή νεφρικής νόσου. Χθες βράδυ, η Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία φωτίστηκε σε μωβ χρώματα για να αναδείξει την ετήσια ημέρα ευαισθητοποίησης για τις νεφροπάθειες.

Η κα. Suzie Gear, CEO του Alport UK και διοργανώτρια του “The 2024 International workshop on Alport Syndrome”, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που συγκεντρωθήκαμε στην Κύπρο για το έβδομο διεθνές μας εργαστήριο. Αυτή η εκδήλωση προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να συνδεθούμε με εκλεκτούς διεθνείς συναδέλφους, να παρέχουμε ανεκτίμητη υποστήριξη στους ασθενείς και να παραμείνουμε στην πρωτοπορία της έρευνας για τους νεφρούς, από την κορυφαία βιοϊατρική έως και πρωτοπόρες μεθόδους φροντίδας ακοής."

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δέλτας, Διευθυντής του biobank.cy στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, είπε: "Είναι χαρά μας που υποδεχτήκαμε μερικούς από τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου στην Κύπρο. Από την άλλη, είναι σημαντικό να γίνει γνωστό ότι η Κύπρος διεξάγει κρίσιμη έρευνα στη γενετική και βιολογική κατανόηση του Συνδρόμου Alport, καθώς και σε πολλές άλλες νόσους, και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να τη μοιραζόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο."

Σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=vAk9HgxEJ-Y




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











241