Πλήρες μέλος του Οργανισμού OECI το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου


Την επίσημη ένταξή του ως πλήρες μέλος του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Κέντρων για τον Καρκίνο (Organisation of European Cancer Institutes - OECI) ανακοίνωσε το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου να συμμετέχει σε έναν διεθνή Μη Κυβερνητικό Οργανισμό που απαριθμεί 123 μέλη από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων ηπείρων και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους ασθενείς στην Κύπρο.

Ο Οργανισμός OECI είναι διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα του, προωθώντας και ενισχύοντας την έννοια της «ολοκληρωμένης» και «πολύ-τομεακής» προσέγγισης, υποστηρίζοντας την ποιοτική φροντίδα των ασθενών και την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης μεταξύ των μελών και προωθώντας συνέργειες με άλλους οργανισμούς για τον καρκίνο.

Στόχος του Οργανισμού, είναι τόσο η εφαρμογή εξατομικευμένης προσέγγισης στην πολυτομεακή φροντίδα για τη μείωση της θνητότητας, όσο και η εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στη φροντίδα σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο.

Ως πλήρες μέλος, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, εκτός από την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης θα έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ διεθνές δίκτυο με τα κορυφαία ογκολογικά κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, γεγονός που θα διευκολύνει την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων προσεγγίσεων στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου κ. Πάνος Εργατούδης συμμετέχοντας στις εργασίες του Οργανισμού OECI στο Παρίσι, όπου παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του Κέντρου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, τόνισε: «είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς στην Κύπρο καθώς επιβεβαιώνει τη δέσμευση μας για υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας και φροντίδας στους ασθενείς και μας δίνει την ευκαιρία, συνεργαζόμενοι με κορυφαία κέντρα του εξωτερικού, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και να συνεισφέρουμε στην πρόοδο της έρευνας». Ο κ. Εργατούδης πρόσθεσε επίσης πως, «ως πλήρες μέλος του OECI, έχουμε πλέον άμεση πρόσβαση στις καλές πρακτικές υπηρεσιών Ογκολογικών νοσοκομείων των υπόλοιπων χωρών-μελών, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουμε σε αποφάσεις και θα ενημερωνόμαστε για την κατάρτιση πολιτικών με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











529