Επίσκεψη της Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου, στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου


Η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα Στέλλα Κυριακίδου, πραγματοποίησε την Παρασκευή 1η Μαρτίου, επίσκεψη στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου για την ευρωπαϊκή δράση κατά του καρκίνου. Η επίσκεψη αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενισχύσει την κοινή προσπάθεια για την καταπολέμηση της νόσου, η οποία επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της η κα Κυριακίδου, συναντήθηκε με το Συμβούλιο των Επιτρόπων, τη Διεύθυνση και τους Κλινικούς Διευθυντές  του Κέντρου, ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τις καλύτερες πρακτικές στον τομέα της ογκολογίας. Επιπλέον, συζήτησαν την ανάγκη ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας σε σχέση με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου.

Η ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ στον τομέα της υγείας, καθώς επίσης και η ανάγκη συμμετοχής των εγχώριων θεσμών στα Ευρωπαϊκά προγράμματα που στοχεύουν στη συντονισμένη συσσώρευση γνώσης από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες για την καταπολέμηση του καρκίνου, είναι ύψιστης σημασίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαία Επίτροπος ανέδειξε τις πρωτοβουλίες προγραμμάτων που προάγουν τη συνεργασία και την αλληλοεπίδραση μεταξύ των Κρατών Μελών που αφορά επαγγελματίες υγείας και νέες τεχνολογίες και πρακτικές.

Η επίσκεψη αυτή αναδεικνύει τη σταθερή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση του καρκίνου και αποτελεί την πολιτική δέσμευση για την αντιστροφή της κατάστασης όσον αφορά τον καρκίνο, δημιουργώντας έτσι μια ασφαλέστερη, καλύτερα προετοιμασμένη και ανθεκτικότερη ΕΕ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











180