25 χρόνια Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου: Φάρος ελπίδας


  Μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά διοργανώθηκε από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, αφιερωμένη στην αναγνώριση όλων όσοι έχουν συμβάλει στα 25 χρόνια προσφοράς του, και στην απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης στους πρωτοστάτες που οραματίστηκαν ένα πρότυπο κέντρο και εργάστηκαν με επιμονή για να γίνει πραγματικότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής, Προεδρεύουσας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτας Δημητρίου, της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλας Κυριακίδου, των Υπουργών Υγείας,  Δρ. Πόπης Κανάρη και Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Ευστράτιου Αράπογλου, του Προέδρου του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου, Χρίστου Μ. Τριανταφυλλίδη και των  υπολοίπων Επιτρόπων του Συμβουλίου, καθώς και μελών του πολιτικού, πολιτειακού και επιχειρηματικού κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τριανταφυλλίδης, υπογράμμισε ότι «αυτή η μοναδική σύμπραξη για τα κυπριακά δεδομένα, μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα», της Τράπεζας Κύπρου, και της Κυπριακής Δημοκρατίας προσέφερε «κάτι ανεκτίμητο για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν απόλυτη ανάγκη όταν έρθουν αντιμέτωποι με τον καρκίνο» και αυτό «είναι η Ελπίδα». Ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε έκκληση όπως αυτή η σύμπραξή συνεχιστεί, και «η μεν πρώτη να δίδει απλόχερα, έστω παραγνωρίζοντας κάποτε αριθμούς και ισολογισμούς, για να υλοποιήσει το Ογκολογικό Κέντρο τον επόμενο μεγάλο στόχο του, τη δημιουργία δικών του χειρουργείων. Και για το Κράτος να αναγνωρίσει το αυτονόητο, ότι το Ογκολογικό Κέντρο είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό ιατρικό κέντρο στην Κύπρο που παρέχει πάνω σε μη κερδοσκοπική βάση, θεραπεία με βάση την εξειδίκευση της ογκολογίας μόνο και καμίας άλλη ειδικότητας» Ο κ. Τριανταφυλλίδης ευχαρίστησε το προσωπικό του Κέντρου, το οποίο με ανιδιοτέλεια, βαθιά την αίσθηση της ευθύνης και την υποχρέωση προς την ιστορία του Κέντρου, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με γνώμονα την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς.  

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, κ.ς Αράπογλου, υπογράμμισε ότι «το Ογκολογικό Κέντρο έχει εξελιχθεί σε έναν φορέα υψηλής ιατρικής φροντίδας, σε ένα πρότυπο Κέντρο αποτελεσματικής αντιμετώπισης του καρκίνου και σε ένα επιτυχές μοντέλο διεπιστημονικής διαχείρισης», εξαίροντας «το πολυσχιδές και ουσιαστικό έργο που με επαγγελματισμό και αφειδώλευτη αγάπη προσφέρει το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, εδώ και δυόμιση δεκαετίες».

Από την πλευρά της η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη, απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι στην «αέναη προσπάθεια» που καταβάλλουν όλοι οι θεσμοί και οργανισμοί υγείας, καταπολέμησης του καρκίνου, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, «υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι ο βασικός πυλώνας στήριξης των καρκινοπαθών στον τόπο μας». Αναφερόμενη στην επετειακή έκδοση που ετοιμάσθηκε με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργία του Κέντρου, η Υπουργός τόνισε: «Η ιστορική πορεία του Κέντρου όπως παρουσιάζεται, όσο πιο γλαφυρά και παραστατικά γίνεται, μέσα από τις σελίδες του Λευκώματος, είναι η απόδειξη της δύναμης της συνεργασίας της ανιδιοτελούς προσπάθειας, της επιστημονικής δουλειάς και της αγάπης για τον συνάνθρωπο».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αποδόθηκε η δέουσα τιμή προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την Τράπεζα Κύπρου για την αδιάληπτη συνεισφορά και διαχρονική τους στήριξη προς το Ογκολογικό Κέντρο καθώς και στους πρωταγωνιστές  του οράματος, της υλοποίησης και της λειτουργίας του Κέντρου εκ μέρους της ΚΔ και της ΤΚ.

Συγκεκριμένα, κατά την εκδήλωση, τιμήθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου, Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης και ο τότε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Τράπεζας Κύπρου Σόλωνας Τριανταφυλλίδη, ο οποίος προέδρευε του ΔΣ που έλαβε την απόφαση για τη δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου. Επίσης, αποδόθηκαν τιμές για την πολύτιμη προσφορά τους σε όλους τους διατελέσαντες Προέδρους του Συμβουλίου Επιτρόπων του Κέντρου αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους του Ογκολογικού Κέντρου, η εργασία των οποίων ήταν καθοριστική στη στελέχωση και ανάπτυξη του Κέντρου κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργία του.

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακήρυξε τον αθλητή, επαγγελματία ποδηλάτη, Αλέξανδρο Αγρότη ως Επίτιμο Πρεσβευτή του Ογκολογικού Κέντρου, ο οποίος μέσα από τη δράση του συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο, αλλά και για τη ζωή μετά τον καρκίνο.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επετειακή ιστορική έκδοση που ετοιμάσθηκε με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου και στην οποία καταγράφεται η ιστορία του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, σημαντικές στιγμές και σταθμοί στην πορεία του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











497