1ο Oncology Forum από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου στις 28 και 30 Σεπτεμβρίου 2023


 Με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων προσφοράς του, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα τη διοργάνωση του «1ου Oncology Forum», που στόχο έχει να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, δημιουργώντας μια πλατφόρμα ανοικτού διαλόγου με την κοινωνία, για την παρουσίαση και συζήτηση ερευνητικών εξελίξεων στον τομέα της ογκολογίας, αλλά και ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ ασθενών. Επιδίωξη του Φόρουμ, που φέτος θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη στις 28 και 30 Σεπτεμβρίου, είναι η ανάδειξη της πολυδιάστατης προσέγγισης στον αγώνα κατά του καρκίνου, τόσο μέσω της ευαισθητοποίησης, όσο και της ενημέρωσης του κοινού της Κύπρου.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, κ. Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης, τόνισε ότι τα τελευταία 25 χρόνια, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, έχει εξελιχθεί σε «έναν φάρο ελπίδας, αισιοδοξίας και υψηλής ιατρικής φροντίδας».Αναφέροντας ότι το όραμα και η δέσμευση του Ογκολογικού είναι να καταστεί ένα κέντρο αριστείας, με στόχο τη συνεχή βελτίωση, καινοτομία και αναζήτηση των υψηλότερων προτύπων στην ογκολογική φροντίδα, υπογράμμισε ότι το Κέντρο αποτελεί μια μοναδική σύμπραξη για τα κυπριακά δεδομένα, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. «Η Κυπριακή Κυβέρνηση», πρόσθεσε «και η Τράπεζα Κύπρου συνεργάστηκαν με στόχο τη δημιουργία ενός Ογκολογικού Κέντρου που δεν θα είχε τίποτα να ζηλέψει από ανάλογα κέντρα του εξωτερικού, ένα κέντρο αριστείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Αυτή η συνεργασία ήταν πρωτοφανής στην Κύπρο και αποτέλεσε απόδειξη της κοινής μας δέσμευσης για την ευημερία του λαού μας».

Παρουσιάζοντας τους στόχους του «1ου OncologyForum», ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου, κ. Πάνος Εργατούδης, επεσήμανε ότι αποτελεί τον βασικό πυρήνα των εορτασμών για τα 25άχρονα του Κέντρου, σημειώνοντας ότι η απόφαση για καθιέρωση του θεσμού του Φόρουμ, λήφθηκε στο πλαίσιο της ευθύνης για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Τονίζοντας ότι το προσωπικό του Κέντρου, αισθάνεται  βαθιά την αίσθηση της ευθύνης για τον αγώνα κατά του καρκίνου, υπογράμμισε ότι «πρέπει να συνενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλους φορείς και μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και τον διάλογο με την κοινωνία να δημιουργούμε μια κοινότητα που ν’ αγωνίζεται για τη ζωή, την υγεία και την ελπίδα».

Το 1ο Oncology Forum θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη, στην αίθουσα «Σόλωνα Τριανταφυλλίδη» στα  Κεντρικά Γραφεία Τράπεζας Κύπρου. Το πρώτο μέρος απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτικής και φαρμακευτικής και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ των ωρών 18.00 – 20.00. Οι φοιτητές που θα το παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να συζητήσουν μαζί με τους εξαίρετους ιατρούς και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου για:

  • Την παθολογία ογκολογία, μαζί με την Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου, Παθολόγο Ογκολόγο, και Επικ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Την Ακτινοθεραπευτική Ακτινολογία, με τον Δρ. Δημήτριο Βόμβα, Διευθυντή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής, και
  • Τη Διαγνωστική  και Επεμβατική Ακτινολογία, με τον Δρ. Μάριο Ζερταλή, Επεμβατικό Ακτινολόγο

Το δεύτερο μέρος του Oncology Forum απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των ωρών 09:00 – 13.00, στην παρουσία της υπουργού Υγείας Δρ. Πόπης Κανάρη, η οποία θα χαιρετήσει το Φόρουμ.

Στο πρώτο σκέλος, που θα συντονίσει η Δρ. Γιόλα Μάρκου, Παθολόγος Ογκολόγος, αρχή θα γίνει με μια αναδρομή στο έργο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου τα τελευταία 25 χρόνια από τον Δρ. Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Διευθυντή Παθολογίας Ογκολογίας. Ακολούθως, ο Δρ. Χάρης Α. Χαραλάμπους, Παθολόγος Ογκολόγος, θα παρουσιάσει το θέμα της ανοσοθεραπείας και τις στοχευμένες θεραπείες σήμερα αλλά και τι επιφυλάσσει το μέλλον. Στη συνέχεια, ο Δρ. Βασίλης Βασιλείου, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος θα αναλύσει τις νέες τεχνικές στην Ακτινοθεραπεία. Τον ρόλο της Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας του προστάτη, θα πραγματευθεί η Δρ. Μόρφω Γεωργίου, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος και ο Δρ. Σάββας Φράγκος, Πυρηνικός Ιατρός, θα προβάλει τις νεότερες στοχευμένες θεραπείες με ραδιοφάρμακα. Τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωση στον καρκίνο και πώς μπορούν να μειωθούν οι κίνδυνοι θα παρουσιάσει η Δρ. Ζωή Κορδάτου, Παθολόγος-Ογκολόγος.

Το δεύτερο σκέλος της ημέρας θα εστιάσει στον άνθρωπο, και στην παρουσίαση εμπειριών με τον καρκίνο μέσα από τα μάτια ασθενών. Τον συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβουν η Ελένη Ξένου, Δημοσιογράφος και ο Δρ. Δημήτρης Βόμβας, Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας & Πυρηνικής Ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το κοινό μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 99802871




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











888