Πρόγραμμα παροχής δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας στους μαθητές της Ε΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων


Οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, στα πλαίσια της προσπάθειας τους για προαγωγή της στοματικής υγείας του παιδικού πληθυσμού στην Κύπρο, θα εφαρμόσουν και για τη σχολική χρονιά 2023-24, το πρόγραμμα δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας των παιδιών της Ε΄ Τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όλα τα παιδιά της Ε΄ Τάξης κατόπιν έγγραφης συγκατάθεσης των γονέων τους, κατά την περίοδο Οκτώβριος 2023- Ιανουάριος 2024, θα εξεταστούν από οδοντίατρο των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών και θα τους δοθεί, σε περίπτωση που εντοπιστούν οδοντιατρικά προβλήματα, παραπεμπτικό για δωρεάν οδοντιατρική θεραπεία σε ιδιώτη οδοντίατρο που συμμετέχει στο πρόγραμμα.  Τα έξοδα της παροχής οδοντιατρικής φροντίδας από τους ιδιώτες οδοντιάτρους θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών. Η πληρωμή των ιδιωτών οδοντιάτρων θα γίνει με βάση προσυμφωνημένες τιμές, στα πλαίσια της κοινωνικής τους προσφοράς. Καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία τα παιδιά θα μπορούν, έχοντας το παραπεμπτικό, να επισκεφθούν ιδιώτη οδοντίατρο για να λάβουν δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2024.

Οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο και τα μέλη του για την θετική ανταπόκριση και τη συνεργασία για την υλοποίηση του προγράμματος.

Περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών, στο www.moh.gov.cy/ds




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











474