Ο Λακκοτρύπης θέλει τις φαρμακοβιομηχανίες στο Πεντάκωμο.Έντονες αντιδράσεις ΕΒΕ Πάφου


ΠΑΦΟΣ (YGEIA-NEWS) – Το ΕΒΕ Πάφου προβαίνει σε δράσεις και ενέργειες, με σκοπό την προσέλκυση φαρμακοβιομηχανιών, αλλά και εταιριών που ασχολούνται με την έρευνα και ανάπτυξη στο τομέα των φαρμάκων. Προς αυτή την κατεύθυνση είχε πρόσφατα σειρά συναντήσεων ξεκινώντας από την πόλη Τσανγκτσούν της μακρινής Κίνας, και ακολούθως επαφές με Ινδία, Ιορδανία, αλλά και με σειρά συναντήσεων με πρέσβεις μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών. Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός ότι όλοι δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο βιομηχανίες φαρμάκων να εγκατασταθούν στην Πάφο.

Ιδιαίτερα έντονο μάλιστα υπήρξε το ενδιαφέρον από την Κίνα και το εκεί κρατικό τεχνολογικό πάρκο, το οποίο για να μπορέσει να επεκταθεί στην Κύπρο απαιτείται υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας.

Ωστόσο, η πρώτη αντίδραση προς αυτή την κατεύθυνση ήρθε από τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, ο οποίος ενημερώνοντας τηλεφωνικώς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη είπε ότι δεν ενδείκνυται η προώθηση δεύτερου Τεχνολογικού Πάρκου, στην Κύπρο, αφού μια τέτοια ανάπτυξη υπάρχει στο Πεντάκωμο.

Μιλώντας στο Ygeia-Νews, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του κ. Λακκοτρύπη. Συνεχίζοντας είπε ότι: «Πριν προχωρήσουμε στην ιδέα του Τεχνολογικού Πάρκου, σε συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού παρουσία και του ΚΕΒΕ, ενημερώσαμε τον υπουργό ότι προτιθέμεθα να προωθήσουμε ένα τέτοιο πάρκο και η τότε θέση του υπουργού ήταν: ότι κίνητρα δώσουμε στο Πεντάκωμο θα δώσουμε και σε σας!».

Το ενδεχόμενο μια τέτοια ανάπτυξη να λειτουργήσει ανταγωνιστικά με το τεχνολογικό πάρκο στο Πεντάκωμο δεν υπάρχει υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης και εξήγησε ότι: «Ως Επιμελητήριο πιστεύουμε ότι τα δύο θέματα είναι ανεξάρτητα και ότι δεν είναι ανταγωνιστικά αλλά ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο γιατί οι τομείς στους οποίους επικεντρώνεται το Τεχνολογικό Πάρκο Πεντάκωμου δεν περιλαμβάνουν τις φαρμακοβιομηχανίες ή την έρευνα και ανάπτυξη στις φαρμακοβιομηχανίες, επομένως είναι ένας ξεχωριστός κλάδος, στον οποίο εμείς ως Πάφος θέλουμε να εξειδικευτούμε. Η δημιουργία ενός τέτοιου πάρκου στην Πάφο θα συμβάλει θετικά και στην προώθηση πιστεύουμε και του τεχνολογικού πάρκου στο Πεντάκωμο και δεν θα είναι σε ανταγωνισμό».

Το θέμα θα θέσουν ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο ο κ. Δημητριάδης όσο και ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, κατά την επίσκεψη του στην Πάφο στις 4 Δεκεμβρίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











400