Τον Προϋπολογισμό της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας, συζήτησε η Επιτροπή Υγείας


Τον Προϋπολογισμό της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας, συζήτησαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, που τόνισαν την ανάγκη για αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνεδρία ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης είπε ότι «μιλούμε για ένα προϋπολογισμό κοντά στα 5,8 εκ. Όπως μας έχει λεχθεί 1,5 εκ. θα διατεθεί για τη δημιουργία του ΜOBILE AP, το οποίο θα μπορείς να έχεις στο κινητό σου τον φάκελο σου, αλλά και πληροφορίες που άπτονται είτε φαρμακείων είτε ΟΑΥ κ.λπ».

Περαιτέρω ανέφερε ότι «ενώ το σκεφτήκαμε πρώτοι κι ενώ τάχατε προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς, δυστυχώς αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει και κερδίσαμε ανταγωνιστικό πρόγραμμα 6 εκ. στην ΕΕ για να εφαρμόσουν αυτοί τη δική μας ιδέα, να είμαστε εμείς που θα καθοδηγούμε τις υπόλοιπες χώρες, και τελικά οι υπόλοιπες χώρες το κάνουν πιο γρήγορα από εμάς. Αυτό είναι πραγματικά εξωφρενικό».

Ο Βουλευτής ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακουμής, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η ανάγκη για αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα της υγείας είναι εμφανής και επιτακτική.

Οι ενέργειες, είπε, που προωθούν τον εκσυγχρονισμό και καταστέλλουν παθογένειες παλαιοτέρων ετών, ειδικότερα σε τομείς μεγάλης σημασίας, όπως είναι ο τομέας της υγείας, μάς βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους.

«Ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενούς αποτελεί πλέον πολύ μεγάλη ανάγκη. Το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και η λίστα των ιατρών που τον παρακολουθούν θα είναι προσβάσιμα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των ασθενών χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος», πρόσθεσε.

Αναμένουμε, συμπλήρωσε, όπως αποδεσμευτούν τα σχετικά κονδύλια προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία μηχανογράφησης του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











149