Στο δίκτυο ψηφιακής πιστοποίησης υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εντάχθηκε η Κύπρος


Η Κύπρος κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας, καθώς και του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες και έχει ενταχθεί επιτυχώς στο Παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακής πιστοποίησης υγείας (Global Digital Certification Network) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η χώρα μας, αποτελεί μόλις την έκτη Ευρωπαϊκή χώρα που έχει ολοκληρώσει τη σύνδεση στο εν λόγω δίκτυο. 

Το Παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακής πιστοποίησης υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προσφέρει την ψηφιακή υποδομή για τη διασυνοριακή επαλήθευση εγγράφων υγείας εξυπηρετώντας έτσι την ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων για την ενίσχυση της προετοιμασίας για πανδημίες καθώς και την παροχή καλύτερης υγείας για όλους.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ενσωματώνει την τεχνολογία των Ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID (EUDCC) που είχε αναπτυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την διάρκεια της Πανδημίας COVID-19.

Το δίκτυο θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη πρόσθετων περιπτώσεων χρήσης όπως για παράδειγμα, το διεθνές ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, τη διασυνοριακή επαλήθευση συνταγογραφήσεων, τη διασυνοριακή ηλεκτρονική ανταλλαγή της περίληψης ασθενούς και τη διασυνοριακή πιστοποίηση Επαγγελματιών Υγείας. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











307