Συνάντηση με την ηγεσία ΟΑΥ θα έχει στην Κύπρο η Επίτροπος Κυριακίδου


Συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και επαφές στο Κέντρο Αριστείας για τη Βιοτράπεζα του Πανεπιστημίου Κύπρου θα έχει, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (29/2 και 1/3), στο πλαίσιο επαφών της στην Κύπρο.

Την Πέμπτη, η κ. Κυριακίδου θα συμμετάσχει σε δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα», παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Δαμιανού και της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένας Ευαγγέλου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής - Κέντρο Αριστείας για Βιοτράπεζα και Βιοϊατρική Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου θα συναντηθεί με τον Δρα Κωνσταντίνο Δέλτα. Ακολούθως θα επισκεφθεί τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) όπου θα έχει συνάντηση με τον ασκούντα χρέη Γενικού Διευθυντή Άθω Τσινωντίδη.

Την Παρασκευή, η Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και τη σημασία της αλληλεγγύης των κρατών μελών στα θέματα της υγείας. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων με φοιτητές σχετικά με τη συμμετοχή των νέων στην ευρωπαϊκή δημοκρατία, ενώ αργότερα η κ. Κυριακίδου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Η κ. Κυριακίδου θα έχει επίσης συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου και τους Διευθυντές των κλινικών του Ογκολογικού Κέντρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











211