Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου


Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ η νέα πτέρυγα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαβεβαιώνει ότι παρά την οικονομική κρίση, το Κέντρο θα εξακολουθήσει να στηρίζεται από την Κυβέρνηση με κάθε μέσο.

Τελώντας τα εγκαίνια, ο Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι παρά την οικονομική κρίση, το κράτος θα συνεχίσει να διαθέτει στους πάσχοντες την πιο σύγχρονη φαρμακοθεραπεία, ενώ σημείωσε πως στον τομέα της θεραπείας η Κύπρος δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το διεθνές επιστημονικό σκηνικό.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως όσον αφορά την ακτινοθεραπεία, παρά τις δυσκολίες μετάβασης που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, η συντριπτική πλειοψηφία εξυπηρετείται στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, μέσα στα πλαίσια του χρόνου που υποδεικνύουν οι ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές.

Για την επέκταση και περαιτέρω αναβάθμιση του Ακτινοθεραπευτικού, είπε πως η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη ανεξάρτητης επιστημονικής μελέτης αξιολόγησης των αναγκών της Κύπρου σε υπηρεσίες ακτινοθεραπείας, με γνώμονα πάντα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών, που να παρέχονται σύμφωνα και πάλι, με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγκαινιάζοντας την νέα πτέρυγα του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, ανέφερε πως» με αυτή παραδίδουμε στους Κύπριους πολίτες ένα εξαίρετο έργο, ένα έργο οχυρό στη μάχη κατά του καρκίνου».

«Οι πολίτες έχουν, πλέον, στη διάθεσή τους μία σύγχρονη υποδομή, η οποία αναβαθμίζει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες και παράλληλα λύνει το πρόβλημα της έλλειψης χώρων. Με αυτή την επέκταση, δηλαδή το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, ενδυναμώνεται μια από τις πλέον διεθνώς επιστημονικά και κοινωνικά αποδεκτές πρακτικές. Διότι αφενός, μειώνονται οι δαπάνες και αφετέρου, ο ασθενής μπορεί να απολαμβάνει τη φροντίδα του Κέντρου, αλλά να παραμένει στο οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον», πρόσθεσε.

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, που από το 1995 προσφέρει από κοινού με το κυπριακό κράτος τις υπηρεσίες του στον Κύπριο ασθενή, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αποτελεί τριτοβάθμιο κέντρο αναφοράς για τον καρκίνο και συνεργάζεται στενά με τους συνδέσμους των ασθενών, τα Κρατικά Νοσηλευτήρια, ιδιωτικές κλινικές και γιατρούς. Αποτελεί, δε, σημείωσε, το πρώτο Κέντρο με διαπίστευση ποιότητας και συνεργάζεται με τα πλέον αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού παράγοντας πλούσιο ερευνητικό έργο.

«Η διαχρονική προσφορά του», σημείωσε, «στην κυπριακή κοινωνία είναι αδιαμφισβήτητη. Ενδεικτικά, σημειώνω», είπε, «πως μόνο τον προηγούμενο χρόνο το Κέντρο εξυπηρέτησε με επαγγελματισμό, πάνω από 12.000 ασθενείς».

Είναι για τούτο, συνέχισε, που η πολιτεία εκφράζει τις ευγνώμονες ευχαριστίες της προς όσους συμβάλλουν σε αυτή την σημαντική αποστολή και ιδιαίτερα προς την Τράπεζα Κύπρου, που από το 1995 παραμένει διαχρονικός χορηγός της μάχης που διεξάγουμε κατά του καρκίνου.

Όπως είναι γνωστό, το Ογκολογικό Κέντρο, είπε ο Πρόεδρος, συνιστά τη μεγαλύτερη ιδιωτική προσφορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέροντας πως το συνολικό ποσό που η Τράπεζα Κύπρου έχει εισφέρει για την ενίσχυση του έργου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου ξεπερνά τα €10εκ. ενώ το αντίστοιχο ποσό που έχει δοθεί για τις ανάγκες του Ογκολογικού Κέντρου αγγίζει τα €50εκ.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε το Συμβούλιο και όλο το προσωπικό του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου για την πραγματικά πολύτιμη συμβολή του στην αντιμετώπιση του καρκίνου στην πατρίδα μας, και διαβεβαίωσε ότι παρά την οικονομική κρίση, το Κέντρο θα εξακολουθήσει να στηρίζεται από την κυβέρνηση με κάθε μέσο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











822