ΠΑΣΥΚΙ: Έκδοση εγκυκλίου από τον ΟΑΥ ελλοχεύει κινδύνους για τους ασθενείς


«Στη βάση ποιων επιστημονικών και ποιοτικών κριτηρίων εκδόθηκε;»

Με ανακοίνωσή της με τίτλο «Εγκύκλιος ΟΑΥ σε σχέση με Πρωτόκολλο Διαδικασίας Παραπομπής μη Διαχειρίσιμων Περιστατικών Επείγουσας Φύσεως» αναφέρει:

«Οι κατ' επανάληψη ενέργειες εκ μέρους του ΟΑΥ να εμφανίζεται επιλεκτικά και κατά το δοκούν, ως ο διαμορφωτής πολιτικών Υγείας στην χώρα μας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η Πολιτεία – Εκτελεστική και Κοινοβουλευτική εξουσία -  θα πρέπει να απαντήσει επιτέλους σαφέστατα και με ειλικρίνεια κατά πόσο έχει εκχωρήσει τέτοιο δικαίωμα. 

Τελευταίο και ιδιαίτερα εμφανές παράδειγμα, η έκδοση εγκυκλίου εκ μέρους του ΟΑΥ για τον τρόπο λειτουργίας των ΤΑΕΠ, το περιεχόμενο της οποίας σίγουρα δεν έτυχε διαβούλευσης με την ιατρική κοινότητα, ενώ η εφαρμογή του, δυνητικά ελλοχεύει κινδύνους για τους ασθενείς, για τους οποίους η ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες θα παραμένει πλέον, απλό σύνθημα. Αλήθεια στην βάση ποιων επιστημονικών και ποιοτικών κριτηρίων εκδόθηκε η συγκεκριμένη εγκύκλιος; 

Δυστυχώς ο ΟΑΥ εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της διοίκησης και του μοντέλου του Ο.Κ.Υπ.Υ. να διεκδικήσει σωστά για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, υποβαθμίζει μεθοδικά και στοχευμένα τα τελευταία με απρόβλεπτες πλέον τις συνέπειες, πρωτίστως στο επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς, αλλά δυστυχώς και στο θέμα βιωσιμότητας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

Διερωτόμαστε κατά πόσο οι τοποθετήσεις / διαβεβαιώσεις της έντιμης Υπουργού Υγείας κατά τις πρόσφατες επισκέψεις της στο Γ. Ν. Λεμεσού για στήριξη του συγκεκριμένου νοσηλευτηρίου, είχαν υπόψη τις συγκεκριμένες ενέργειες του ΟΑΥ;

Καλούμε τόσο την Κυβέρνηση όσο και τα Κοινοβουλευτικά κόμματα όπως προχωρήσουν σε ανάλυση των αποφάσεων και δράσεων του ΟΑΥ και των επιπτώσεων αυτών στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, εάν βέβαια συνεχίζουν να συμφωνούν στον ορισμό περί «Ραχοκοκκαλιας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











625