Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις από την Ιατρική Σχολή Παν. Λευκωσίας και το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο


Η Κινητή Μονάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο, επισκέφθηκε πρόσφατα το χωριό Δωρός στην επαρχία Λεμεσού, προσφέροντας δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στους κατοίκους των γύρω κοινοτήτων .

Στην αποστολή συμμετείχαν οι οφθαλμίατροι Δρ. Θεόδωρος Ποταμίτης, Δρ. Κατιά Παπασταύρου, Δρ. Κατερίνα Λαζάρη και Δρ. Νεόφυτος Μιχαήλ, μαζί με 18 φοιτητές-εθελοντές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην εξόρμηση είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες λαμβάνοντας το ιατρικό ιστορικό και ελέγχοντας την οπτική οξύτητα των ασθενών, καθώς και να εκπαιδευτούν στην ανίχνευση σοβαρών οφθαλμολογικών παθήσεων.

Συνολικά 38 ασθενείς εξετάσθηκαν δωρεάν προσφέροντας στην κοινότητα μια σημαντική υπηρεσία.

Η Κινητή Μονάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια, έχει οργανώσει περισσότερες από 100 δράσεις σε διάφορες πόλεις, κοινότητες και σχολεία της Κύπρου. Η Μονάδα επικεντρώνεται στην παροχή δωρεάν γενικών και εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων σε κοινωνικές ομάδες όπως οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, ηλικιωμένοι, πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου, αλλά και στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. 

Στη φωτογραφία: Η ομάδα των φοιτητών και ιατρών εθελοντών μαζί με τον Κοινοτάρχη Δωρού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











588