Novartis: Το Xolair εγκρίθηκε στην ΕΕ ως πρόσθετεη θεραπεία σε ασθενείς με χρόνια αυθόρμητη κνίδωση


Η Novartis ανακοινώνει ότι το Xolair έλαβε έγκριση στην ΕΕ ως η πρώτη και η μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία για ασθενείς με χρόνια αυθόρμητη κνίδωση (ΧΑΚ) που δεν ανταποκρίνονται σε αντιισταμινικά.

 Το Xolair® (omalizumab) εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EΕ) ως πρόσθετη θεραπεία για τη χρόνια αυθόρμητη κνίδωση (ΧΑΚ) σε ενήλικες και εφήβους ασθενείς 12 ετών και άνω με ανεπαρκή ανταπόκριση σε H1-αντιισταμινικά.

 Το Xolair αποτελεί την πρώτη και μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για έως και 50% των ασθενών με XAK και ανεπαρκή ανταπόκριση στις εγκεκριμένες δόσεις των H1-αντιισταμινικών 1.

 Η ΧΑΚ είναι μία απρόβλεπτη δερματοπάθεια, η οποία χαρακτηρίζεται από μία εξουθενωτική μορφή χρόνιου κνησμού, κνίδωσης και αγγειοοιδήματος (βαθύ πρήξιμο στο δερματικό ιστό) που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής 2-5.

 Οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ο επιπολασμός της χρόνιας κνίδωσης (ΧΚ) ανέρχεται σε έως 1% του παγκόσμιου πληθυσμού5 και έως δύο τρίτα των ασθενών αυτών έχουν ΧΑΚ 5,6.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











855