Ζητούν μόνιμο ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό στην Παιδογκολογική Κλινική


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδογκολογικής Μονάδας σημειώνει σε ανακοίνωσή του την ανάγκη για μόνιμη τοποθέτηση ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού στην Παιδογκολογική Κλινική.

Με αφορμή ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ που αναφέρεται στην υποστήριξη της Παιδογκολογικής Κλινικής από την Διασυνδετική Παιδοψυχιατρική της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας με δύο Παιδοψυχολόγους, έναν Παιδοψυχίατρο και δύο Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας, ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι με βάση με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα για τη Φροντίδα του Παιδιού με Καρκίνο (SIOPE), «η ψυχολογική στήριξη είναι αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας του παιδιού».

«Ως εκ τούτου στην κλινική ΠΟΑ είναι αναγκαία η μόνιμη τοποθέτηση ψυχολόγου, που να έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση προβλημάτων παιδιών και εφήβων με καρκίνο ή άλλες νεοπλασίες, αλλά και για τη στήριξη των γονέων, των αδελφών και των οικείων τους, καθώς επίσης και του προσωπικού», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι απαιτείται επίσης να παρέχεται κοινωνική υποστήριξη που να αρχίζει από την ημέρα της διάγνωσης και να συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας από μόνιμο κοινωνικό λειτουργό.

«Στο Νοσοκομείο, οι γονείς έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται για την κοινωνική υποστήριξη, και τη δυνατότητα εξεύρεσης πόρων καθώς και να τους παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια για τη συμπλήρωση αιτήσεων για τα επιδόματα ή άλλες παροχές που δικαιούνται», αναφέρεται.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι τα πιο πάνω αποτελούν διαχρονικά αιτήματά των γονέων παιδιών με καρκίνο και έχουν τεθεί επανειλημμένα σε όλες τις συναντήσεις με φορείς και αρμόδιους λειτουργούς του τομέα της υγείας.

Παράλληλα Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδογκολογικής Μονάδας, αναφέρει αναγνωρίζει το ύψιστο έργο που επιτελεί ο ΟΚΥπΥ για τα παιδιά και τις οικογένειες του Παιδογκολογικού και βρίσκεται στη διάθεσή του στις προσπάθειες που καταβάλλει για την αναβάθμιση και την περεταίρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα για τη Φροντίδα του Παιδιού με Καρκίνο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











237